Ett varmt tack till alla ni som skickade in recept till Linköping Vego 2017! Ni gjorde inte valet av ”Östergötlands bästa vegorecept 2017” lätt för oss.
Likväl följer här receptet från 2017 års vinnare som heter Eva Ljunggren.
TANT EVAS VINTERWOK
1 portion
1 vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära
1 rödlök
1 rödbeta
1 morot
1 liten bit rotselleri
1 klyfta vitkål
1 blad grönkål med grova stjälken bortskuren.
Finhacka vitlök och ingefära, strimla övriga grönsaker och lägg på ett fat.
0,75 dl råa cashewnötter
Rostas i några minuter i wokpannan.
Ta ur dem och lägg åt sidan.
Häll 1 msk rapsolja i wokpannan och tillsätt alla grönsakerna.
Woka på hög värme under ständig omrörning tills grönsakerna börjar mjukna.
Sänk värmen och tillsätt
1-1,5 dl vatten
0,5 msk grön currypasta
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
2 msk sweet chilisås
Låt puttra ihop en stund.
Servera med cashewnötterna och eventuellt kokt ris.
Smaklig måltid!